Skip to content

Fenix Brewery är ett nytt och toppmodernt bryggeri i Norrköping. I slutet av 2019 rullade de första tankarna in i de nyrenoverade och anpassade lokalerna i Gästgivarhagen.

Vad inte många känner till är att Norrköping en gång var en stor bryggeristad. Under 1800-talet fanns inte mindre än fem lokala bryggerier. Bryggerierna köptes upp och lades ner, och Norrköping tappade sin bryggeritradition. Som en fågel Fenix vill vi återigen resa oss som en stolt bryggeristad. På Norrköpings vackra rådhus kan man läsa följande inskription: 

”Norrköping ödelades af fiender 1567 och 1719, af eld 1655. Staden har ofta härjats af eld och flod. Alltid har han dock lik en fågel Fenix med större fägring och styrka förnyat sig ur elden och askan.”

– INSKRIPTION PÅ NORRKÖPINGS RÅDHUS –

Vårt namn påvisar styrka, stolthet och tillhörighet till staden Norrköping – som alltid reser sig. 

a long time ago
Norrköping är en stor och stolt bryggeristad. Under 1800-talet fanns inte mindre än fem lokala bryggerier. Bryggerierna köptes upp och lades ner, och Norrköping tappade sin bryggeritradition.
not so long time ago
Några ölentusiaster träffades över en öl och drömde om ett eget bryggeri.
2019
Drömmen blir till verklighet. 13 delägare går ihop och bildar bolag, lokalen iordningställs, bryggverket beställs och två bryggare anställs.
2020
Fenix Brewery AB lanserar sin första öl, fyra sorter öl att njuta av i ljumna sommarkvällar.